Ik ben mantelzorger
Wanneer uw partner, familielid of vriend(in) last heeft van geheugenverlies of beginnend dementerend is heeft dat een grote impact op het leven. Het roept veel vragen op. Mantelzorgers, familie en vrienden van mensen met geheugenverlies of beginnende dementie kunnen altijd binnenlopen voor advies, ondersteuning en ontmoeting. Het Odensehuis is als inloopcentrum laagdrempelig. Een indicatie of een diagnose is niet nodig om mee te doen. In het Odensehuis is veel informatie voor mantelzorgers en mensen met dementie beschikbaar.
Regelmatig worden er mantelzorgbijeenkomsten georganiseerd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Segers, de coördinator van het Odensehuis Assen.
info@odensehuisassen.nl of 06-39186618



Mantelzorgers aan het woord:
Het Odensehuis is een toegankelijke, laagdrempelige omgeving met een positieve uitstraling. Er komen bezoekers met een lichte of matige beperking die allemaal heel persoonlijk worden begeleid door ervaren en geduldige vrijwilligers. Iedereen wordt in haar of zijn waarde gelaten. Er heerst een fijne sfeer tussen de bezoekers onderling, ze steunen elkaar binnen hun mogelijkheden. Er is aandacht voor iets extra’s bij de lunch, gebakken eitje, krentenbroodje. pannenkoeken of fruit in de middag. Er is stimulans om naar buiten te gaan, wandelen of duo fiets. Er is van alles, rust voor bezoekers die daar behoefte aan hebben, spelletje voor degene die dat wil, rummikub, sjoelen, “bowlen”, de krant lezen of een fotoboek door kijken, muziek en dans op verzoek. Ook corvee…tafeldekken en afruimen, afwassen, afdrogen en opruimen
Maar…het woord MOETEN kennen ze niet.
Anna Kamminga
In het begin vond ik het moeilijk om mijn man hier achter te laten. Nu heb ik het gevoel dat hoe jullie met de bezoekers omgaan, dat dat oké is. Ik kom ook ‘s morgens met plezier mee. Kopje koffie drinken, praatje maken met andere bezoekers. Voel mij soms ook een praatpaal voor andere bezoekers die hun verhaal kwijt willen.
Henny Douma
De dementie van mijn vader heeft zijn leven en dat van ons, zijn familie, erg veranderd en ontwricht.
Door de dementie is mijn vader erg onzeker geworden. In het Odensehuis voelt hij zich gezien en begrepen. Hij voelt zich daar een volwaardig persoon en geen patiënt.
Elke keer verheugt hij zich erop, om naar het Odensehuis te gaan. Het is een liefdevolle en ondersteunende plek. Ook voor ons als mantelzorger.
We hebben veel waardering en respect voor de vrijwilligers van het Odensehuis. Met veel enthousiasme en liefde geven ze de bezoekers van het Odensehuis een zinvolle invulling van de dag.
Petra Herbrink-Vosman